Om oss

Det svenska bolaget Alice & Nildas AB grundades i Göteborg år 2021 av Oscar och Josef men arbetet började redan år 2017. Med Oscars kemistbakgrund och Josefs krögarbakgrund har de båda ett genuint intresse, känsla samt en stor kunskap gällande smaker, texturer och konsistenser. Tillsammans har de två utvecklat och framställt produkter med stor passion & omsorg. Deras strävan är att inte göra några som helst avkall på vare sig kvalitet, råvaror eller upplevelse. Namnet Alice & Nilda kommer från deras båda döttrar.

Från norr till söder arbetar Alice & Nilda med svenskproducerade njutbara premiumprodukter som erbjuder rena smaker gjorda av det finaste råvaror. Det finns en skatt där ute i den norrländska skogen. Vi har rent vatten, orörda skogar, och frisk luft. Våra bär är bland de allra bästa i världen. Varje år förlorar Norrland och Sverige minst 600 miljoner i att sälja råvaror i form av bär för att köpa tillbaka dom förädlade. Genom att själva förädla bären kan vi skapa en rättvisare och mer hållbar industri och framtid. 
Bären är handplockade, vildvuxna och ekologiska från icke-gödslade norrländska skogar där midnattssolen ger sin unika smak och sina näringsegenskaper. Bären är KRAV samt ECO-märkta och vår kakao är certifierad genom Cocoa Horizons så att våra kakaobönder får rättvisa villkor och rätt ersättning. Oavsett var i världen har alla rätt till en hållbar samtid och framtid!

Våra proteinpraliner är handgjorda i samarbete med Sveriges främsta chocolatier Jan Hedh och Maria Escalante. Genom att fokusera och utveckla smak, doft och konsistens, där Hedh-Escalante är världskända och välrenommerade chocolatierer har vi tillsammans tagit fram en produktlinje som tilltalar smaklökarna på ett sätt som befintliga protein-produkter på marknaden inte kan göra idag.

Alice och Nilda är en helt ny dimension av en proteinprodukt!