ALICE & NILDA ger dig vision och tips på lyxig tillvaro och harmoni– perfekt till vardag med guldkant! Välkommen till Alice & Nilda´s blogg! Bloggen med passion för marknadens första premium protein chokladpralin. 

Få till din premium känsla i vardagen och bjud in till en exklusiv känsla – med inspiration från ALICE & NILDAS bästa tips för en lyxig kant på livet.

Välkommen till rena smaker från naturen 2022-12-11

Idag är det den 11 december, tredje advent, och vi närmar oss jul med stormsteg. I skrivande stund avnjuter jag en god kopp kaffe och en ask praliner, Midnight Sun. Just Midnight Sun tycker jag passar väldigt bra att avnjuta på morgonen då pralinens krämighet möter kaffet väldigt fint. Nu gillar jag mitt kaffe svart, men för er som gillar att ha lite mjölk i kaffet går det precis lika bra!

Det infinner sig en liten lyxig känsla att kunna avsluta veckan såhär. Faktum är att sedan pralinerna kom in i min vardag har praliner inte varit detsamma. Jag älskar allt som har med choklad och praliner att göra, men ogillar att få i mig socker. När jag fick veta att Alice & Nilda är sockerfri, och med protein fick de en alldeles special plats i mitt liv. Det är unikt. Från smak, doft och känsla. Allt på en gång. Jag skulle vilja beskriva det så här: 

´Ni vet den stunden. Stunden när du ser den lilla godsaken med den härligt släta mörka färgen. Du vet att den har aromer som lyfter fram kvalitet och renhet, och där en härlig njutning uppstår. Du vet den gör dig gott. För mig är det känslan av en genomtänkt och elegant pralin. Det är mötet med rena lyxiga smaker, exklusiva känslor och inkluderad modernitet. Allt sammansatt i tre sorters protein praliner.´

För mig har varje pralin sig eget speciella tillfälle, och jag skulle beskriva dem i olika sammanhang. Nedan kommer ni få ta del av mina tankar kring varje pralin, och såklart ett litet tips om när ni kan avnjuta dessa och med vilket tillbehör!

MÖT MIDNIGHT SUN

Midnight Sun har mjuka toner av nougat, blåbär och mild ton vaniljarom. Pralinen lutar lite mot den varma skalan av smak med dess krämiga tyngd, vilket exempelvis enligt mitt tycke gör pralinen passande till tidigare morgnar med kaffe som ni ser ovan. Den nougatiga karaktären upplever jag väldigt krämig och som välkomnande till starkare kaffe som espresso och americano. Vill man ha en kaffelikör till, som Baileys och Kahlua, blir även de en trevlig avrundning på smaken och lättar upp krämigheten. 

MÖT POLAR LIGHT

Polar Light har sin auktoritära ton vanilj och underton blåbär. Smaken upplever jag som intensiv men lugn. Jag uppskattar denna pralin i stunder av harmoni och lugnet, gärna i samband med meditation , efter en skogspromenad eller på kvällen. Pralinen kan även upplevas lite lekfull, att man blir sugen på något mer sött som päron eller honung, Jag tycker också om att avnjuta denna pralin tillsammans med exempelvis blåbärs gin eller ett glas prosecco för att få fram lite strävhet i den annars lugna smaken. Päronlikör är också en favorit att tillsätta!

MÖT NORTH CAPE

North Cape har inslag av lakrits, hallon, blåbär och vanilj. Denna pralin ger intryck av en “tyngre karaktär”. Jämförelsevis, Midnight Sun som är mjukare och smörigare, ger North Cape visioner av berg, sten och en brasa med öppen eld! Jag testade igår viner som lyfter smaken; Segredos de sao miguel (kan bli något, men tonerna av lakrits och blåbär i vinet hjälper till att lyfta smaken i pralinen). Andra viner var: Cotes du Rhone, reserve (inslaget hallon och svartpeppar håller oss på tråden av “styrka och kraft” i denna pralin)”. Vill man ha mjukare alternativ är fruktiga Logan Weemalia ett alternativ och kanske, Jacobs Greek. Eller varför inte en härlig whisky. 

Vill avsluta med ett citat av mig själv. ”Choklad är het. Vi njuter av det, vi lockas av det och vi mår bra av det. Choklad från Alice o Nilda andas het passion, njutning, lockelse och välmående.”

Trevlig tredje advent på er!

ALICE & NILDA ger dig vision och tips på lyxig tillvaro och harmoni– perfekt till vardag med guldkant! Välkommen till Alice & Nilda´s blogg! Bloggen med passion för marknadens första premium protein chokladpralin. 

Få till din premium känsla i vardagen och bjud in till en exklusiv känsla – med inspiration från ALICE & NILDAS bästa tips för en lyxig kant på livet.

Välkommen till rena smaker från naturen 2022-12-11

Idag är det den 11 december, tredje advent, och vi närmar oss jul med stormsteg. I skrivande stund avnjuter jag en god kopp kaffe och en ask praliner, Midnight Sun. Just Midnight Sun tycker jag passar väldigt bra att avnjuta på morgonen då pralinens krämighet möter kaffet väldigt fint. Nu gillar jag mitt kaffe svart, men för er som gillar att ha lite mjölk i kaffet går det precis lika bra!

Det infinner sig en liten lyxig känsla att kunna avsluta veckan såhär. Faktum är att sedan pralinerna kom in i min vardag har praliner inte varit detsamma. Jag älskar allt som har med choklad och praliner att göra, men ogillar att få i mig socker. När jag fick veta att Alice & Nilda är sockerfri, och med protein fick de en alldeles special plats i mitt liv. Det är unikt. Från smak, doft och känsla. Allt på en gång. Jag skulle vilja beskriva det så här: 

´Ni vet den stunden. Stunden när du ser den lilla godsaken med den härligt släta mörka färgen. Du vet att den har aromer som lyfter fram kvalitet och renhet, och där en härlig njutning uppstår. Du vet den gör dig gott. För mig är det känslan av en genomtänkt och elegant pralin. Det är mötet med rena lyxiga smaker, exklusiva känslor och inkluderad modernitet. Allt sammansatt i tre sorters protein praliner.´

För mig har varje pralin sig eget speciella tillfälle, och jag skulle beskriva dem i olika sammanhang. Nedan kommer ni få ta del av mina tankar kring varje pralin, och såklart ett litet tips om när ni kan avnjuta dessa och med vilket tillbehör!

MÖT MIDNIGHT SUN

Midnight Sun har mjuka toner av nougat, blåbär och mild ton vaniljarom. Pralinen lutar lite mot den varma skalan av smak med dess krämiga tyngd, vilket exempelvis enligt mitt tycke gör pralinen passande till tidigare morgnar med kaffe som ni ser ovan. Den nougatiga karaktären upplever jag väldigt krämig och som välkomnande till starkare kaffe som espresso och americano. Vill man ha en kaffelikör till, som Baileys och Kahlua, blir även de en trevlig avrundning på smaken och lättar upp krämigheten. 

MÖT POLAR LIGHT

Polar Light har sin auktoritära ton vanilj och underton blåbär. Smaken upplever jag som intensiv men lugn. Jag uppskattar denna pralin i stunder av harmoni och lugnet, gärna i samband med meditation , efter en skogspromenad eller på kvällen. Pralinen kan även upplevas lite lekfull, att man blir sugen på något mer sött som päron eller honung, Jag tycker också om att avnjuta denna pralin tillsammans med exempelvis blåbärs gin eller ett glas prosecco för att få fram lite strävhet i den annars lugna smaken. Päronlikör är också en favorit att tillsätta!

MÖT NORTH CAPE

North Cape har inslag av lakrits, hallon, blåbär och vanilj. Denna pralin ger intryck av en “tyngre karaktär”. Jämförelsevis, Midnight Sun som är mjukare och smörigare, ger North Cape visioner av berg, sten och en brasa med öppen eld! Jag testade igår viner som lyfter smaken; Segredos de sao miguel (kan bli något, men tonerna av lakrits och blåbär i vinet hjälper till att lyfta smaken i pralinen). Andra viner var: Cotes du Rhone, reserve (inslaget hallon och svartpeppar håller oss på tråden av “styrka och kraft” i denna pralin)”. Vill man ha mjukare alternativ är fruktiga Logan Weemalia ett alternativ och kanske, Jacobs Greek. Eller varför inte en härlig whisky. 

Vill avsluta med ett citat av mig själv. ”Choklad är het. Vi njuter av det, vi lockas av det och vi mår bra av det. Choklad från Alice o Nilda andas het passion, njutning, lockelse och välmående.”

Trevlig tredje advent på er!

Mer inlägg