Välkomna alla livsnjutare till en ny fräsch vecka. Veckans nyhet vi på Alice & Nilda glatt presenterar för er är lanseringen av Alice & Nilda’s veganska serie!

Vi är mycket stolta och glädjefyllda över att kunna meddela er att vi under föregående veckan lyckades ta fram våra egna veganska pralinserie, av samtliga tre sorter vi har. Det är under lång tid som vi arbetat fokuserat, tillsammans med professionella Jan Hedh, med att utveckla de veganska alternativen så att de håller den höga standard som vi söker i våra produkter.

För er som redan är, eller vill testa bli veganer, har jag här nedan satt ihop några alternativ till växtbaserad dryck som passar till vardera pralin. Är trevligt för er som gillar lite avrundning i kaffet istället för starkare espresso och americano kaffe:

  • Vår Midnight Sun, med dess krämighet, möter kaffet väldigt bra. Inte minst på morgonen (vilket är min egen personliga favorit när jag vill avnjuta just denna pralinsort). Till Midnight Sun rekommenderar jag vanligtvis svart kaffe, som americano och espresso, men för er som vill ha en växtbaserad dryck till så tipsar jag om havredryck (osötad) som ett trevligt alternativ. Osötad passar bättre än sötad då nougaten i Midnight Sun ger tillräcklig sötma.
  • Vår Polar Light, är den intensiva och lekfulla smaken. Pralinen upplevs som intensiv genom sin lager på lager smak, vilket jag upplever skapar en mer medvetenhet. Därav mitt tidigare tips om att avnjuta denna pralin i samband med en meditation, på kvällen, efter en egen tid i skogen. Pralinen passar dessutom väldigt fint till spa. För en växtbaserad dryck till Polar Light funkar sötade drycker som hasselnötsdryck, en mandeldryck, eller en sötad sojadryck. Pralinen behöver lite strävhet, så därför väljer jag en nötig bas.
  • Vår North Cape, är tyngre i sin karaktär. Det är en pralin som tåler tyngre röda viner och whisky. Så för en växtbaserad dryck till kaffet fungerar en osötad havredryck, likväl som växtbaserade drycker som har smak av choklad. För er som inte vill köpa en växtbaserad chokladdryck tipsar jag om att ni testar göra den veganska varianten av café lakrits, som är en espresso med smak av lakrits och hallon. North Cape med sina toner av lakrits, hallon, vanilj och blåbär möter snabbt en smakkompis i café lakrits med sin skummande veganska havredryck och färska hallon. Recept hittar ni ex här (byt ut till vegansk dryck): Caffè Lakrits – Recept | Arla

Inom kort öppnar vi upp för beställning av våra praliner på vår hemsidan, så missa inte att hålla koll där! Eller mejla mig på evelynn@alicenilda.se alt skicka ett meddelande på vår Instagram.

Tills dess, njut av härlig läsning här på bloggen och ta gärna en titt på vår Instagram då och då.

Mer inlägg